سفارش تبلیغ
صبا ویژن
وبلاگ اطلاع رسانی بهاریون، فرهنگی اجتماعی اقتصادی ورزشی
پیام مدیریت وبلاگ :
با سلام خدمت شما بازدیدکننده گرامی ، به این وبلاگ خوش آمدید . لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وبلاگ ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و به ما در بهتر شدن کیفیت مطالب وبلاگ یاری رسانید .

rss

درباره ما


قالب میهن بلاگ تقویم جلالی

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب

آمار و امکانات

رمالی و فالگیری از جمله جرایمی است که در اکثر مناطق کشور به ویژه در شهرهای بزرگ رواج دارد و براساس قانون نیز مجازات سنگینی برای عاملان آن تعیین شده است.

نگاهی اجمالی به صفحات حوادث روزنامه ها نشان می‌دهد، فالگیری و رمالی یک معضل اجتماعی است که افراد و خانواده‌های زیادی قربانی پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن می شوند.
کلاهبرداری رمالان و فال گیران نه تنها هزینه‌های هنگفتی را با شیوه هایی نظیر برای فالگیری، دعانویسی، جادوگری و کف بینی بر افراد تحمیل می کند، بلکه در موارد بسیار، کانون گرم خانواده ها را نیز متلاشی می سازد.
برخی گزارشها نشان می دهد حدود 5 درصد از طلاق ها با موضوع رمالی،فالگیری و جادوگری در جامعه ارتباط دارد. علاوه بر این، جرایم متعدد دیگری مانند سوء استفاده جنسی، کلاهبرداری و سرقت نیز توسط رمالان رخ می دهد و پرونده های بسیاری در این زمینه در محاکم دادگستری به ویژه در شهرهای بزرگ تشکیل شده است.
نوشتن نسخه‌های خوشبختی، فروش مهره و روغن مار، بخت‌گشایی با نعل اسب، پیدا کردن دزد با آینه‌بینی و یافتن کار پر درآمد برای مشتریان و حتی درمان برخی بیماری های صعب العلاج از جمله شیوه‌های رمالان است که با فریب افراد ساده دل، گاه بازار پررونقی را نیز برای خود ایجاد می کنند.
برخی از رمالان و فالگیران حتی دارای دفتر و تشکیلات و منشی هستند و مبالغ گزافی را از مردم می گیرند تا مشکلات آنان را رفع کرده یا آینده آنها را پیش بینی کنند.
هفته ای نیست که در صفحات حوادث روزنامه ها، خبری از دستگیری افراد رمال یا شکایت قربانیان از آنها نبینیم.
دو روز پیش رسانه ها از دستگیری 7 نفر در شهرستان بهار استان همدان خبر دادند که به اعمالی از قبیل رمالی، جادوگری، استفاده از طلسم، بخت‌گشایی، بخت بستن و دعا اقدام می‌کردند.
بر اساس این گزارش، این افراد همگی با یکدیگر نسبت فامیلی دارند ولی هر کدام دفتری مستقل داشته و یکدیگر را نیز نفی می‌کردند.
به گفته مسئولان استان همدان، رمالان یادشده برای ویزیت اولیه 25 تا 75 هزار تومان و در مواقع ویژه نیز تا 300 هزار تومان از مراجعین دریافت می کردند، در حالی که با وجود پوشیدن لباس روحانی از سوی دو تن از آنها، آنان نه تنها سواد حوزوی بلکه سواد عادی نیز ندارند و در کارهای خود به مسائل غیراخلاقی نیز کشیده‌ شده‌ بودند.
سرهنگ حمیدرضا گل صباحی رییس پلیس استان تهران و البرز نیز 29 خرداد در جمع خبرنگاران گفت: از ابتدای سال جاری، ماموران پلیس ‌8 رمال را در این دو استان دستگیر کرده‌اند که برخی از آنها حتی سواد خواندن و نوشتن هم ندارند ولی با دادن وعده‌های پوچ و فریبنده افرادی را بسوی خود کشانده بودند.
وی افزود: رمالان مذکور نه‌ تنها مشکلی را از مردم حل نمی‌کردند، بلکه برای آنها مشکلات بیشتری را نیز رقم می‌زدند.
رییس پلیس آگاهی استان تهران و البرز در این زمینه از سوء استفاده جنسی رمالان و فالگیران از برخی مشتریان خود خبر داد و گفت: یکی از رمالان به بهانه نوشتن دعا روی بدن زنان برای رفع مشکلات آنان، اقدام به تجاوز به آنها کرده و پرونده ای نیز در این زمینه با شکایت 15 زن و دختر تشکیل شده است.

* مجازات قانونی جرم رمالی و فالگیری
رمالی و فالگیری از جمله جرایمی است که از 66 سال پیش به وضوح در قوانین کیفری کشور از آن سخن به میان آمده اگرچه مجازات آن در طول دوره های مختلف با تغییراتی همراه بوده است.
مطابق قانون مصوب سال 1324، هرگونه اقدام به رمالی، جن گیری و فالگیری جرم محسوب می شود و مطابق بند 18 ماده 3 آیین نامه همین قانون، فرد یا افرادی که از طریق رمالی و پیشگویی درمنزل یا مغازه اقدام به فریب مردم کنند و این کار را به عنوان کسب و پیشه خود قراردهند مرتکب جرم شده و قانون برای این افراد مجازات یک تا 7 سال حبس و جزای نقدی را پیش‌بینی کرده است.
علاوه بر این ، موضوع رمالی و مجازات آن از ابعاد دیگری نیز در قوانین جزایی کشور قابل بررسی و پیگیری است و قضات دادگاه های کیفری معمولا افراد متهم به رمالی و فالگیری را با استفاده از قوانین مربوط به کلاهبرداری و تحصیل مال نامشروع مجازات می کنند و اگر این افراد جرم مستقل دیگری نیز مرتکب شده باشند به مجازات آن جرم محکوم می شوند.
قضات دادگاه های کیفری بعضا با استناد به ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبان اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری که در مورد تحصیل مال به طریق نامشروع است، رمالان و فالگیران را مجازات می کنند.
بر اساس این ماده، هر مالی که از طریق غیر مشروع به دست آمده باشد یا مشروعیت قانونی و شرعی نداشته باشد مرتکب آن مجرم شناخته می‌شود و مجازات آن سه ماه تا دو سال حبس یا جریمه نقدی دو برابر مال به دست آمده است.
همچنین بر اساس ماده یک قانون یادشده، هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع بترساند و از این طریق مالی تحصیل کنند کلاهبردار محسوب می‌شود و علاوه بر رد اصل مال صاحبش به حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم خواهد شد.
به گفته "نداسادات پاک نهاد" وکیل دادگستری، از نظر قانون، رمالی ، کف بینی و فال گرفتن، امیدوار کردن مردم به امور غیر واقعی و واهی است چرا که فرد پیشگو با حیله و فریب مخاطب خود را امیدوار می کند و از آینده خبر می دهد ، از این راه مال وی را می برد و برای انجام این کار هم یک سلسله صحنه سازی ها و مانور های متقلبانه انجام می دهد. پس در نتیجه این فرد کلاهبردار محسوب می شود .
وی معتقد است: برای اینکه فالگیری یا دعانویسی ، کلاهبرداری تلقی شده و مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد سه شرط "متقلبانه بودن وسایلی که از آنها برای اغفال دیگران استفاده می شود"، " اغفال شدن و فریب خوردن قربانی که مستلزم عدم آگاهی وی نسبت به متقلبانه بودن وسایل مورد استفاده مجرم است" و "پرداخت مال یا وجه نقد" باید با یکدیگر جمع شود.
این وکیل دادگستری در عین حال می گوید سکوت قانونگذار در تعریف سحر و جادو و عدم تعریف آن یکی از ابهامات در برخورد با اینگونه مجرمین است و همچنان فالگیری و جادوگری به عنوان جرم مستقل در قوانین کنونی شناخته نشده است.
اما "علی نجفی توانا" جرم شناس عقیده دارد در مورد رمالی اگرچه می توان به قانون 1324 استناد کرد، اما معمولا زمانی که رمالی منجر به تحصیل مال نامشروع بشود، متهم تحت عنوان کلاهبردار تحت پیگرد قرار می‌گیرد و ماده یک قانون تشدید مجازات ارتشا و کلاهبرداری، در مورد او اعمال می‌شود که حبس و جزای نقدی است.
برای ایجاد وحدت رویه در این زمینه، لایحه جدید قانون مجازات اسلامی که اکنون مراحل نهایی تصویب خود را مجلس شورای اسلامی می گذراند نه تنها رمالی، بدعت در دین و فالگیری را به وضوح جرم شناخته بلکه مجازات آن را نیز افزایش داده و برای مرتکب آن، اعدام تعیین کرده است.
در مجموع، به نظر می رسد برای مقابله با رمالان و فالگیران در جامعه خلاء قانونی نداریم اما کارشناسان معتقدند مجازات قانونی به تنهایی برای کاهش این جرم کافی نیست و تقویت اعتقادات دینی و ارتقای سطح فرهنگی جامعه نقش موثری در کاهش جرم رمالی و فالگیری خواهد داشت، امری که همت بیشتر علمای دینی، مراکز آموزشی و رسانه های گروهی را می طلبد.


قشم آنلاین

انواع کد های جدید جاوا تغییر شکل موس